Ajutor economic SUA de 1,9 miliarde dezvăluit de Joe Biden

Președintele ales Joe Biden a dezvăluit un plan de stimulare de 1,9 miliarde de dolari (1,4 miliarde de lire sterline) pentru economia SUA afectată de coronavirus înainte de a intra în funcție săptămâna viitoare.
0
175
Ajutor economic SUA de 1,9 miliarde USD

Ajutor economic SUA de 1,9 miliarde dezvăluit de Joe Biden pentru economia afectată de coronavirus înainte de a intra în funcție săptămâna viitoare.

 

Dacă ar fi aprobată de Congres, ar include 1 miliard de dolari pentru gospodării, cu plăți directe de 1.400 de dolari către toți americanii.

Propunerea de ajutor include 415 miliarde de dolari pentru combaterea virusului și 440 de miliarde de dolari pentru întreprinderile mici.

Dl Biden, un democrat, a promis că va bate pandemia care a ucis peste 385.000 de oameni în SUA.

El a făcut campanie anul trecut, jurând să facă o treabă mai bună în tratarea virusului decât președintele care iese Donald Trump, un republican.

Plățile directe de 1.400 de dolari ar veni în plus față de plățile de 600 de dolari furnizate într-o factură de scutire adoptată luna trecută.

Propunerea domnului Biden vine ca o creștere de iarnă a coronavirusului bate recorduri.

Fiecare zi aduce peste 200.000 de cazuri noi în SUA, iar numărul zilnic de morți depășește uneori 4.000.

Ce a spus Biden?Despre “ajutor economic SUA”

Într-un discurs de primăvară, joi seară, din orașul său natal, Wilmington, Delaware, el a spus: „O criză a suferinței umane profunde este la vedere și nu are timp de pierdut”.

Este în joc chiar sănătatea națiunii noastre”, a adăugat el. „Trebuie să acționăm și trebuie să acționăm acum”. Președintele care a venit a spus: „Vor fi poticniri, dar voi fi întotdeauna sincer cu tine atât despre progresele pe care le facem, cât și despre ce eșecuri întâlnim”. Care este planul pentru coronavirus? Domnul Biden vrea să pompeze 20 de miliarde de dolari în vaccinarea americanilor, inclusiv înființarea de centre de vaccinare în masă și expedierea unităților mobile în zone îndepărtate.

Două vaccinuri eficiente au fost livrate sub administrația Trump, dar oficialii din domeniul sănătății spun că lansarea trebuie să se accelereze. „Lansarea vaccinului în Statele Unite a fost până acum un eșec negativ”, a spus Biden. Administrația sa își propune să livreze 100 de milioane de lovituri în 100 de zile.

Planul său solicită, de asemenea, 50 de miliarde de dolari pentru extinderea testelor și 130 de miliarde de dolari pentru a ajuta majoritatea școlilor să se redeschidă până în primăvară. Planul ar finanța angajarea a 100.000 de lucrători din domeniul sănătății publice pentru urmărirea contactelor.

Planul de vaccinuri din SUA a fost un „eșec negativ”?

“Știm că ar trebui să fie mai bine și lucrăm din greu pentru a o îmbunătăți”, a spus Moncef Slaoui, care conduce planul guvernamental de lansare a vaccinurilor, la sfârșitul lunii decembrie.

Președintele Trump a îndreptat atenția asupra statelor pentru a livra loviturile – spunându-le să „se miște” – dar au fost criticate și nivelul de sprijin guvernamental acordat autorităților locale de sănătate.

-VEZI CE S-A INTAMPLA CU ECONOMIA GERMANIEI

Și au existat probleme legate de obținerea unor cantități suficiente de centre de vaccinare, precum și de coordonare și pregătire la nivel de stat.

Există variații mari în ratele de vaccinare: Dakota de Sud a administrat mai mult de 6.000 de doze la 100.000 de oameni, iar Alabama mai puțin de 2.000. Când vă uitați la dozele de vaccin pe cap în țările care fac cele mai multe vaccinări, SUA este în prezent a patra.

Cum rămâne cu ajutorul economic?

Cu aproape 11 milioane de șomeri în toată țara, prestațiile suplimentare pentru șomaj ar crește la 400 USD pe săptămână de la 300 USD pe săptămână acum.

De asemenea, acestea vor fi prelungite până în septembrie, împreună cu un moratoriu pentru evacuări și recuperări de locuințe. Propunerea ar aduce plățile pentru familii la suma de 2.000 de dolari pe care au solicitat-o ​​atât dl Biden, cât și dl Trump.

sursa:BBC.COM

Comentează

Vrei să îți faci un site Profesional și ai nevoie de un Webdesigner sau ai nevoie de cineva pentru Creare site in Craiova intra pe alextag.ro