Banca Angliei pregătește prima pauză clară de la Bruxelles

0
181
stiri brexit

Banca Angliei pregătește prima pauză clară de la Bruxelles – normele UE sfâșiate

Banca Angliei se pregătește să rupă regulile UE în timp ce Brexitul din Marea Britanie începe să reformeze sectorul financiar.
Autoritățile de reglementare au prezentat propuneri pentru a se abate de la normele Uniunii Europene cu privire la modul în care sunt măsurate nivelurile de capital ale firmelor. Autoritatea bancară europeană a luat decizia de a permite creditorilor să numere investițiile în software la nivelurile de capital de bază. Începând cu anul trecut, acele tranzacții ar putea fi adăugate la capitalul absorbant de pierderi – un standard internațional menit să asigure băncilor un capital suficient și o datorie gestionabilă.
În urma unei reuniuni de vineri, Autoritatea de Reglementare Prudențială a Băncii Angliei (BoE) a declarat că nu a găsit „nicio dovadă credibilă că activele software pot absorbi pierderile în mod eficient în condiții de stres”.

Guvernatorul BoE, Andrew Bailey, a sugerat că Marea Britanie se va îndepărta de regulile existente în timpul unui discurs de miercuri trecut.

El a insistat că actuala politică a UE oferă o „imagine falsă a capacității de absorbție a pierderilor unei bănci”.

O sursă a declarat pentru Financial Times: „Este uimitor de improbabil atunci când o bancă intră în dificultate ca acele investiții să aibă o valoare realizabilă.

„Băncile le-au influentat în acest sens, susținând că trebuie să fie eliberați pentru a investi în IT, pentru a se apăra de tehnologiile fintech și pentru a concura cu tehnologiile mari și băncile americane.

„A convins mașina politică europeană, dar nu pe noi”.

Propunerile ar face ca regulile bancare ale Regatului Unit să fie una dintre cele mai dure din lume.

De asemenea, ar putea avea un efect urias asupra sumei pe care băncile britanice o pot plăti în dividende. Îndepărtarea de normele UE vine pe fondul unui rând asupra reglementărilor financiare mai largi dintre Marea Britanie și Bruxelles.

Uniunea Europeană a refuzat să acorde echivalența orașului Londra după încheierea perioadei de tranziție Brexit în ianuarie.

Lipsa unui acord pentru comercianții orașului înseamnă că băncile americane care doresc să cumpere acțiuni europene nu vor mai putea tranzacționa prin Londra.

Aproximativ 5,7 miliarde de lire sterline de tranzacții au fost transferate peste noapte către UE – inclusiv taxe suplimentare.

Săptămâna trecută, Amsterdam a depășit Londra ca cel mai mare centru de tranzacționare financiară.

Domnul Bailey a avertizat că Regatul Unit nu va fi obligat să respecte regulile UE la zi și că sunt necesare acorduri sensibile cu privire la ceea ce constituie „echivalența”.

Vorbind la un discurs anual de la Mansion House adresat orașului miercuri, șeful BoE a declarat: „UE a susținut că trebuie să înțeleagă mai bine modul în care Regatul Unit intenționează să modifice sau să modifice regulile care urmează.

„Acesta este un standard la care UE nu deține nicio altă țară și, nu cred, ar fi de acord să fie ținut în sine. Este greu de văzut dincolo de una dintre cele două modalități de interpretare a acestei afirmații, niciuna dintre ele nu rezistă la un control mai mare . “

Comentează

Vrei să îți faci un site Profesional și ai nevoie de un Webdesigner sau ai nevoie de cineva pentru Creare site in Craiova intra pe alextag.ro