Bitcoin a ajuns la 50.000 $ in cursul zilei de astazi

0
141
bitcoin a crescut

Bitcoin a ajuns la 50.000 $ in cursul zilei de astazi, avand o crestere record

Bitcoin a ajuns la un alt nivel, depășind 50.000 de dolari pentru prima data. Aceasta criptomonedă continuă să captiveze investitorii din întreaga lume.

Cea mai mare criptomonedă din lume a sărit cu până la 4,9% la 50.548 USD și acum este în creștere cu aproximativ 70% până acum în acest an. Bitcoin și-a redus câștigul după ce a stabilit recordul. Ethereum, o alta criptomoneda rivală, a atins un record vineri și a crescut cu aproximativ 140% până în prezent.

După ce s-a încheiat anul trecut cu o creștere de 170% în al patrulea trimestru, până la aproximativ 29.000 de dolari, criptomoneda Bitcoin a crescut la 40.000 de dolari șapte zile mai târziu. A fost nevoie de aproape șase săptămâni pentru a încălca cel mai recent prag, susținut de recomandările de la Paul Tudor Jones, Stan Druckenmiller și Elon Musk. Bitcoin s-a tranzacționat cu câțiva cenți timp de câțiva ani după debutul său cu mai bine de un deceniu în urmă.

Anunțul pe care Tesla l-a lansat, potrivit căruia a adăugat Bitcoin la 1,5 miliarde de dolari la bilanț, a fost cel care a dus la creșterea prețului cu 16% pe 8 februarie, cel mai mare câștig de o zi de la volatilitatea piețelor financiare inspirate de Covid-19 în martie. Optimismul a crescut după ce Mastercard Inc. și Bank of New York Mellon Corp. s-au mutat pentru a facilita clienților utilizarea criptomonedelor, în timp ce Bloomberg a raportat sâmbătă că Morgan Stanley ar putea adăuga Bitcoin la lista sa de pariuri posibile.

„Fie că este vorba de Musk, Mastercard sau Morgan Stanley, starea de spirit, muzica și impulsul este imposibil de ignorat”, a declarat Antoni Trenchev, partener general și cofondator al Nexo din Londra, unul dintre cei mai mari împrumutători de criptare. „Spre enervarea multora, Bitcoin Express a părăsit stația.”

—-VEZI MAI MULTE DESPRE BITCOIN

MicroStrategy Inc. și-a dublat marele pariu pe Bitcoin. Producătorul de software pentru întreprinderi a declarat marți că va vinde 600 milioane dolari de obligațiuni convertibile, cu intenția de a adăuga la stocul său Bitcoin. Aceasta este a doua oară în trei luni, când compania din Tysons Corner, Virginia, a emis datorii pentru finanțarea achiziției Bitcoin.

Cresterea de 400% din ultimul an vine pe fondul ratelor de împrumut de aproape zero de la băncile centrale și a stimulărilor fără precedent din partea guvernelor în urma pandemiei de coronavirus. Avocații Bitcoin au criticat mișcările ca imprimarea banilor, chiar dacă inflația rămâne redusă.

Mastercard, într-o postare pe blog săptămâna trecută, a selectat așa-numitele „stablecoins”, care adesea își leagă valoarea de cea a unui alt activ, cum ar fi dolarul SUA. Mastercard a colaborat deja cu furnizori de carduri criptografice, cum ar fi Wirex și BitPay, dar a cerut convertirea monedelor digitale în fiat înainte de procesarea plăților pentru tranzacțiile din rețeaua sa.

Trenchev a avertizat că investitorii ar trebui să fie pregătiți pentru o călătorie sălbatică după cea mai recentă etapă, indicând retragerea cu 30% a lunii trecute ca dovadă.

“Volatilitatea pe termen scurt este o caracteristică a acestei piețe de capital și investitorii ar trebui să se pregătească în consecință”, a spus el.

Comentează

Vrei să îți faci un site Profesional și ai nevoie de un Webdesigner sau ai nevoie de cineva pentru Creare site in Craiova intra pe alextag.ro