Cât a costat Pandemia Covid-19 pentru economia globală în 2020

5 trilioane de lire sterline: Atât a costat pandemia Covid-19 pentru economia globală în 2020
0
159
cat a costat pandemia

Pandemia a costat 6,7 trilioane de dolari – sau 5 trilioane de lire sterline – din economia globală în 2020, sugerează o nouă analiză.

Scăderea prognozată a PIB-ului global – în scădere cu 5,2%, de la 89,94 trilioane de dolari la 83,19 trilioane de dolari – este echivalentă cu producția economică anuală a Germaniei și Franței combinate.

Ar reprezenta cea mai profundă recesiune de după cel de-al doilea război mondial, de aproape trei ori mai severă decât cea cauzată de criza creditului din 2008.

Studiul, compilat de platforma online IG, a constatat că economiile avansate precum SUA, Marea Britanie și UE au fost cel mai grav afectate, creșterea urmând să scadă cu o medie de 7% în acest an. Piețele vor suferi o scădere de 2,5%.
Se estimează că 92% dintre țări vor fi fost scufundate în recesiune, cea mai mare de când lumea a fost lăsată jos de pandemia de variolă din anii 1870.

Analiza sugerează că 346 miliarde de ore de lucru s-au pierdut la nivel global în prima jumătate a anului 2020, ceea ce echivalează cu 555 milioane de locuri de muncă cu normă întreagă în întreaga lume.

Între timp, impactul asupra piețelor de acțiuni a înregistrat scăderi catastrofale la toți indicii majori. S&P 500, un reper al companiilor americane, a suferit una dintre cele mai grave colapsuri înregistrate în primele 100 de zile de criză.

A depășit prăbușirile declanșate de Black Monday, izbucnirea bulei dot-com și Marea Recesiune. FTSE100, Germania 30 și HS50 au suportat căderi similare.

Economiștii de frunte au avertizat că vor exista multe denivelări pe drum, pe măsură ce lumea își va începe drumul spre redresare. Dr. Gerard Lyons, strateg economic principal la Netwealth, a spus că în Marea Britanie: „Economia se va recupera și, în ceea ce privește producția, va fi o bună recuperare, dar marea problemă este ce se întâmplă cu locurile de muncă. Este posibil ca șomajul să nu revină la nivelurile anterioare crizei de câțiva ani. ” Steve Hanke, profesor de economie aplicată la Universitatea John Hopkins din Baltimore, a declarat că anticipează o redresare în formă de V pe măsură ce economiile mondiale se redeschid, dar a declarat că o revenire la creșterea PIB-ului pre-virus este puțin probabilă până la sfârșitul anului 2022.

sursa:Standard.co.uk

Comentează

Vrei să îți faci un site Profesional și ai nevoie de un Webdesigner sau ai nevoie de cineva pentru Creare site in Craiova intra pe alextag.ro