Temperaturile scazute din Texas cresc preturile la electricitate cu 10.000%

0
123
temperaturi scazute in texas

Temperaturile scazute din Texas cresc preturile la electricitate cu 10.000%

În această seară: Un îngheț trimite prețurile la electricitate din Texas crescând cu 10.000%
Prețurile energiei electrice au crescut cu peste 10.000% când furtuna de iarnă a lovit săptămâna aceasta. Există întreruperi în tot statul. Peste 4 milioane de texani au fost lasati fără electricitate marți.

Deși unii încearcă să atribuie vina pe o sursă de combustibil sau pe alta, realitatea este că temperaturile arctice reduc deopotrivă combustibilii fosili și energia regenerabilă.
Este frapant faptul că aceste întreruperi de energie se întâmplă în puternicul Texas, centrala energetică a Americii. Un pic de context:
Texas produce mai multă energie electrică decât orice alt stat american – generând aproape de două ori mai mult decât Florida, cel mai apropiat următor, potrivit statisticilor federale.
Texas este statul nr. 1 atât în ​​țiței, cât și în gaze naturale.
Energia eoliană este în plină expansiune și în Texas, care a produs aproximativ 28% din toată energia electrică eoliană din SUA în 2019.
CE S-A ÎNTÂMPLAT?
Deci, cum a ajuns o astfel de centrală să fie lovită atât de complet offline?
Poate că nu știm motivul definitiv definitiv pentru o vreme, dar câteva lucruri sunt clare:
Evident, iernile din Texas nu sunt de obicei atât de reci. Infrastructura statului pur și simplu nu este pregătită pentru o înghețare profundă.
Criticii energiei regenerabile vor încerca să dea vina pe turbinele eoliene, dar experții observă că vântul reprezintă o mică parte din consumul de energie din Texas.
Merită, de asemenea, să menționăm că o mulțime de locuri mai reci au turbine eoliene care nu se îndoaie în frig – Iowa, Danemarca – trebuie doar să fie iernate, un pas a spus că experții Texas au omis.
Statul Lone Star este … singur. Texas a luat o decizie conștientă de a-și izola rețeaua de energie de restul țării. Asta înseamnă că, atunci când lucrurile funcționează fără probleme, nu poate exporta excesul de energie către statele vecine. Și în criza actuală nici nu poate importa energie.
Cu alte cuvinte: „Când vine vorba de electricitate, ceea ce se întâmplă în Texas rămâne în Texas”, a spus Dan Cohan, profesor asociat de inginerie de mediu la Universitatea Rice. „Asta s-a întors cu adevărat pentru a ne enerva”.

Comentează

Vrei să îți faci un site Profesional și ai nevoie de un Webdesigner sau ai nevoie de cineva pentru Creare site in Craiova intra pe alextag.ro