Coronavirus: autoritatea sanitară a UE aprobă vaccinul Moderna

Vaccinul COVID-19, dezvoltat în SUA, a fost aprobat de către Comisia Europeană după obținerea aprobării condiționate a pieței de la supravegherea medicală a UE.
0
162
vaccinul moderna aprobat in europa

Vaccinul COVID-19, dezvoltat în SUA, a fost aprobat de către Comisia Europeană după obținerea aprobării condiționate a pieței de la supravegherea medicală a UE. Este al doilea vaccin autorizat pentru utilizare în blocul celor 27 de națiuni.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat miercuri vaccinul Moderna COVID-19 pentru autorizarea condiționată de piață, a anunțat agenția în urma unei întâlniri.

Câteva ore mai târziu, a fost aprobat de Comisia Europeană, un pas care a fost considerat o formalitate. Ștampila de cauciuc, anunțată de președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, înseamnă că este acum al doilea vaccin disponibil în UE pentru combaterea coronavirusului. “Cu vaccinul Moderna, al doilea autorizat acum în UE, vom avea încă 160 de milioane de doze. Și vor veni mai multe vaccinuri”, a spus von der Leyen într-un comunicat.

Liderii națiunilor UE au fost supuși focului pentru programele lor de lansare lentă a vaccinurilor, comparativ cu cei din Israel și din alte țări. Vaccinul BioNTech-Pfizer este în prezent singurul vaccin autorizat împotriva coronavirusului din UE.

->CAT A COSTAT PANDEMIA COVID-19 PENTRU ECONOMIA GLOBALA

Acesta a primit autorizație rapidă de către EMA pe 21 decembrie, dar problemele legate de lanțul de aprovizionare și capacitatea redusă de producție au afectat lansarea programelor de vaccinare în masă în întregul bloc. „Acest vaccin ne oferă un alt instrument pentru a depăși situația de urgență actuală”, a spus Emer Cooke, directorul executiv al EMA.

Reuniunea EMA de miercuri pentru a discuta despre vaccinul Moderna a fost a doua săptămâna aceasta, după ce o întâlnire inițială de luni s-a dovedit neconcludentă.

Statele Unite, Canada și Israel au autorizat deja vaccinul Moderna. Comisia ar putea aproba în cele din urmă vaccinul miercuri  a informat agenția de știri Reuters, citând autoritatea olandeză pentru medicamente.

Liderii UE salută autorizarea Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a declarat că Germania va primi aproximativ 50 de milioane de doze de vaccin Moderna în 2021, inclusiv 2 milioane în primul trimestru.

El a declarat reporterilor din Berlin că se așteaptă ca vaccinul să înceapă să fie lansat în țările UE săptămâna viitoare și că, dacă sunt aprobate vaccinuri suplimentare dincolo de vaccinurile BioNTech-Pfizer și Moderna, „vom putea oferi tuturor celor din Germania un vaccin de către vară.”

mai multe aici

Comentează

Vrei să îți faci un site Profesional și ai nevoie de un Webdesigner sau ai nevoie de cineva pentru Creare site in Craiova intra pe alextag.ro