Economia Germaniei a scăzut cu 5% în 2020

Pandemia de coronavirus a determinat reducerea „dramatică” a economiei germane, potrivit ministrului economiei Peter Altmaier, deși scăderea a fost mai mică decât se aștepta.
0
151
economia germaniei a scazut cu 5 la suta in 2020

Pandemia de coronavirus a determinat reducerea „dramatică” a economiei germane, potrivit ministrului economiei Peter Altmaier, deși scăderea a fost mai mică decât se aștepta.

Economia Germaniei. s-a micșorat cu 5% anul trecut o mare parte din viața economică și publică fiind închisă în mare parte din 2020.

Cu toate acestea, cifrele de la Oficiul Federal de Statistică al Germaniei (Destatis) publicate joi au arătat că economia se descurcă relativ bine în comparație cu alte țări europene, în parte datorită bazei de producție rezistente a țării. Scăderea produsului intern brut (PIB) a fost, de asemenea, mai mică decât prognozase analiștii și mai puțin severă decât contracția record de -5,7% din 2009 în timpul crizei financiare globale.

Economia Germaniei a scăzut cu 5% în 2020 din cauza Pandemiei!

-CAT A SCAZUT ECONOMIA GLOBLA IN 2020 DIN CAUZA PANDEMIEI

Datele au arătat că exportul scade masiv paralel cu companiile care reduc investițiile și consumatorii care restrâng cheltuielile. Cu toate acestea, președintele Biroului de Statistică, Georg Thiel, a declarat că eforturile statului, inclusiv stimulii economici, au contribuit la prevenirea „unei scăderi a producției economice și mai severe și mai accentuate”. Ministrul economiei a declarat că „creșterea va fi semnificativă” Declinul din 2020 a fost ilustrat de „cifre dramatic înalte”, a declarat ministrul Economiei Peter Altmaier, dar a prognozat îmbunătățiri în 2021:

„Cred cu tărie că creșterea va fi semnificativă și vizibilă”.

Al doilea val din noiembrie a avut un impact mai mic asupra economiei reale decât valul din primăvara anului 2020, a adăugat Altmaier. Șeful dezvoltării economice a institutului de economie IfW din Kiel, Stefan Kooths a spus: „Dacă vaccinurile își vor îndeplini promisiunea, producția economică va începe să crească puternic în primăvara [europeană]”.Economia Germaniei este încă în fața celorlalte state mari ale UE.

Se crede că sectorul manufacturier a compensat parțial scăderea sectorului serviciilor, industria revenind puternic de la primul val lansat în martie și aprilie. În ciuda acestui fapt, restricțiile au avut un impact general. „Aproape toate sectoarele economice au fost marcat afectate de pandemia de coronavirus”, a spus Destatis. Scăderea este semnificativă după ce economia Germaniei a crescut cu 0,6% în 2019. Cu toate acestea, se compară favorabil cu previziunile pentru Franța, Italia și Spania, unde Banca Centrală Europeană estimează că PIB-ul ar fi scăzut cu 9,3%, 9,0% și respectiv 11,1%.

sursa:dw.com

Comentează

Vrei să îți faci un site Profesional și ai nevoie de un Webdesigner sau ai nevoie de cineva pentru Creare site in Craiova intra pe alextag.ro