Jeff Bezos îl depășește pe Elon Musk

0
162
jeff bezos

Jeff Bezos îl depășește pe Elon Musk si devine din nou cea mai bogată persoană din lume

Jeff Bezos și-a recâștigat titlul de cea mai bogată persoană din lume, punând capăt domniei lui Elon Musk, de aproximativ șase săptămâni.

Musk a pierdut marți aproximativ 4,5 miliarde de dolari, după ce acțiunile Tesla (TSLA) au scăzut cu 2,4%, ceea ce a fost suficient pentru a-l atinge pe locul al doilea în clasamentul Bloomberg Billionaires Index. Valoarea netă a lui Bezos a scăzut, de asemenea, pe măsură ce piața de valori mai largă a pierdut puțin teren – dar pierderea sa nu a fost la fel de extremă, având doar o lovitură de aproximativ 372 milioane dolari. Acest lucru a fost suficient pentru a-și recupera titlul pe care l-a deținut timp de aproximativ trei ani.
În prezent, indicele spune că Bezos valorează 191 miliarde de dolari, comparativ cu 190 de miliarde de dolari.
Creșterea lui Musk pe primul loc s-a produs la începutul lunii ianuarie, când stocul Tesla a crescut. Cele 170 de milioane de acțiuni ale Tesla pe care le deține deja au crescut în valoare cu 106 miliarde de dolari în 2020, pe măsură ce acțiunile au crescut cu 743% în cursul anului. De asemenea, CEO-ul Tesla a aprins flăcările în timpul unei frenezii traderilor care a trimis acțiunile GameStop (GME) explodând (și ulterior dezumflate).
Bezos a avut și un 2020 destul de robust. Miza CEO-ului Amazon în companie a crescut cu 75 de miliarde de dolari în 2020, la 173,3 miliarde de dolari, având în vedere creșterea uriașă a vânzărilor determinate de pandemia Covid-19. La începutul acestei luni, el a anunțat că renunță la rolul său de CEO și va trece la rolul de președinte executiv la sfârșitul acestui an.
Între timp, Bill Gates rămâne cel de-al treilea cel mai bogat om din lume, în valoare de 137 miliarde de dolari.

Comentează

Vrei să îți faci un site Profesional și ai nevoie de un Webdesigner sau ai nevoie de cineva pentru Creare site in Craiova intra pe alextag.ro