Joe Biden’s a fost ajutat cu BANI NEGRI in Campania electorala!

0
204
Joe Biden’s a fost ajutat cu BANI NEGRI in Campania electorala!

Joe Biden’s a fost ajutat cu BANI NEGRI in Campania electorala!

Președintele Joe Biden a beneficiat de o sumă record de donații de la donatori anonimi către grupuri externe care îl susțin, ceea ce înseamnă că publicul nu va avea niciodată o contabilitate completă despre cine l-a ajutat să câștige Casa Albă.

Campania câștigătoare a lui Biden a fost susținută de 145 de milioane de dolari în așa-numitele donații de bani negri, un tip de strângere de fonduri pe care democrații l-au condamnat de ani de zile. Aceste fluxuri de strângere de fonduri au sporit transportul lui Biden de 1,5 miliarde de dolari, în sine un record pentru un concurent pentru un președinte în funcție.

Acea sumă de bani negri depășește 28,4 milioane de dolari cheltuiți în numele rivalului său, fostul președinte Donald Trump. Și depășește recordul anterior de 113 milioane de dolari în donații anonime, susținând candidatul la președinția republicană Mitt Romney în 2012.

Democrații au spus că vor să interzică banii negri ca fiind corupți în mod unic, deoarece le permite susținătorilor să sprijine în liniște un candidat fără control. Cu toate acestea, în efortul lor de a-l învinge pe Trump în 2020, l-au îmbrățișat.

De exemplu, Priorities USA Action Fund, comitetul de acțiune politică pe care Biden l-a desemnat drept vehicul preferat pentru cheltuielile externe, a folosit 26 de milioane de dolari în fonduri donate inițial brațului său nonprofit, numit Priorities USA, pentru a sprijini Biden. Donatorii acestor bani nu trebuie să fie divulgați.

Guy Cecil, președintele Priorities USA, a fost lipsit de scuze. „Nu aveam să dezarmăm unilateral împotriva lui Trump și a forțelor de dreapta care l-au permis”, a spus el într-un comunicat.

În teorie, legile privind finanțarea campaniei ar trebui să limiteze influența pe care banii o au asupra politicienilor. Dar sistemul are lacune deschise, pe care grupurile care le susțin Biden și alți candidați, le-au exploatat.

„A beneficiat de aceasta”, a spus Larry Noble, fost consilier general la Comisia Electorală Federală.

Un purtător de cuvânt al Biden nu a răspuns la încercările de a solicita comentarii.

Campania sa a cerut interzicerea unor tipuri de organizații nonprofit de a cheltui bani pentru a influența alegerile și a impus ca orice organizație care cheltuie mai mult de 10.000 de dolari pentru a influența alegerile să se înregistreze la FEC și să dezvăluie donatorii săi.

—-> VEZI CUM SE PREZINTA ECONOMIA GLOBALA dupa covid

Biden a strâns peste 1 miliard de dolari pentru campania sa, care poate accepta donații de până la 2.800 de dolari pe alegeri de la persoane fizice. Aceasta a inclus 318,6 milioane de dolari de la donatori care au dat mai puțin de 200 de dolari fiecare. Restul banilor strânși de Biden au venit de la donatori cu buzunare suficient de adânci pentru a da până la 825.000 de dolari, acești bani fiind împărțiți între Comitetul Național Democrat și 47 de partide de stat.

Banii negri nu sunt cea mai mare sursă de bani pentru campanii. Donatorii bogați pot scrie cecuri de opt cifre către super-PAC, a subliniat Noble. Comitetele mixte de strângere de fonduri care strâng bani pentru campanii și petreceri pot aduce bucăți de 830.500 USD.

În septembrie, Michael Bloomberg a spus că va cheltui 100 de milioane de dolari pentru a-l ajuta pe Biden în Florida, permițând democraților să redirecționeze bani către alte state care trebuie să câștige. Biden a pierdut Florida, dar a răsturnat cinci state pe care Trump le-a câștigat în 2016.

Bloomberg este fondatorul și proprietarul majoritar al Bloomberg LP, compania mamă a Bloomberg News.

Donatorii care doresc să evite divulgarea pot acorda organizații nonprofit politice, cum ar fi Defending Democracy Together, care a cheltuit 15,6 milioane de dolari sprijinind Biden și nu sunt obligați să își dezvăluie contribuitorii la FEC. Donatorii pot, de asemenea, să dea bani unui organizatii nonprofit care, la rândul său, dă banii unui super-PAC, așa cum a făcut Priorities USA. Candidații și campaniile lor nu pot coordona cheltuielile cu astfel de grupuri conform legislației federale.

Și această lipsă de divulgare îngrijorează grupurile de reformă.

Donatorii mari – persoane fizice sau corporații – care au contribuit anonim vor avea același acces la factorii de decizie ca și ale căror nume au fost dezvăluite, dar fără conștientizarea publicului despre cine sunt sau ce influență ar putea avea.

„Întregul scop al banilor negri este de a evita divulgarea publică în timp ce obțineți credit privat”, a spus Meredith McGehee, director executiv al Issue One, care pledează pentru reducerea influenței banilor asupra politicii. „Sunt doar bani negri pentru public”.

–> mai multe aici

Comentează

Vrei să îți faci un site Profesional și ai nevoie de un Webdesigner sau ai nevoie de cineva pentru Creare site in Craiova intra pe alextag.ro