Miliardarii americani s-au îmbogățit cu 1,1 trilioane de dolari în timpul pandemiei

0
193
Miliardarii americani s-au îmbogățit cu 1,1 trilioane de dolari în timpul pandemiei

Miliardarii Americani din New York (CNN Business) au produs bani în timpul pandemiei, chiar dacă milioane de americani intră în rândurile săracilor.

Miliardarii americani au devenit mai bogati cu 1,1 trilioane de dolari – aproape 40% – mai bogați de la mijlocul lunii martie, potrivit unui raport publicat marți de grupurile progresiste Institute for Policy Studies și Americans for Tax Fairness.

Cu alte cuvinte, nu numai că cei bogați și-au recuperat pierderile din primăvară, mulți se descurcă mult mai bine decât înainte. Acest lucru se datorează în mare parte datorită pieței bursiere.

Numai Elon Musk este mai bogat cu aproximativ 155 de miliarde de dolari, stimulat de evaluarea de piață a Tesla.

Patruzeci și șase de persoane s-au alăturat rândurilor miliardarilor începând cu 18 martie 2020, săptămâna după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat o pandemie globală, potrivit raportului.

Planul Covid al lui Biden ar trebui să funcționeze, de asta depinde economia, în mod clar, pandemia înrăutățește deja tulburătoarea criză a inegalităților din America.

Câștigurile uluitoare din partea de sus contrastează puternic cu luptele financiare ale celor din partea de jos, dintre care mulți se află pe prima linie a pandemiei și și-au pierdut locurile de muncă sau au avut salarii reduse.

660 de miliardari americani dețin acum 4,1 miliarde de dolari în avere – cu două treimi mai mult decât suma deținută de 50% din populația SUA, se arată în raport.

Rata sărăciei urcă brusc!

Peste 8 milioane de americani au căzut în sărăcie în ultimele șase luni ale anului 2020, potrivit estimărilor în timp real publicate de economiști de la Universitatea din Chicago, Universitatea Notre Dame și Laboratorul pentru Oportunități Economice.

Rata sărăciei în SUA a scăzut în primele câteva luni ale pandemiei, în mare parte din cauza controalelor de stimulare ale guvernului federal. Cu toate acestea, rata sărăciei a crescut cu 2,4 puncte procentuale în a doua jumătate a anului – aproape dublând cea mai mare creștere anuală a sărăciei din anii 1960, au descoperit economiștii.

Top 5 Miliardari Americani:

1.  Elon Musk – 185.000.000.000 $
Miliardarul este cunoscut pentru doua lucruri: faptul ca incearca sa revolutioneze transportul pe planeta, prin compania sa Tesla, si in acelasi timp, incearca sa rezolutioneze transportul in spatiu, prin compania SpaceX.

2. Bernard Arnault si familia – 151.000.000 $
El detine mai multe branduri/ marci iar printre acestea se numara Louis Vuitton sau Sephora. Acestea sunt doar doua din cele peste 70 de branduri care sunt legate de averea lui Bernard Arnault.

3.  Jeff Bezos – 135.000.000.000 $

Jeff Bezos a fondat, in 1994, colosul comercial Amazon. La finele lui 2019, Amazon valora peste 280 de miliarde de dolari, adica cat PIB-ul Romaniei… o companie cat o tara! Pe langa Amazon, Bezos mai detine si publicatia The Washington Post si compania aerospatiala Blue Origin, care dezvolta rachete

4.  Bill Gates – 120.800.000.000 $
Fondatorul Microsoft – si-a vandut sau donat o foarte mare parte din actiunile la Microsoft, si a ramas cu putin peste 1% din acestea. Pana in ziua de astazi, Bill Gates a donat actiuni de la Microsoft catre fundatia sa, in valoare de peste 38,5 miliarde de dolari.

5 Mark Zuckenberg – 103.800.000.000 $

Mai sus este lista Top 5 Miliardari Americani.

Chiar daca nu folosesti Facebook este imposibil sa nu fi auzit de Mark Zuckerberg, mai ales ca reteaua sa de socializare a devenit principalul instrument de informare pentru multi, in perioada pandemiei.

Unele grupuri au suferit mai mult decât altele. Rata sărăciei pentru negrii americani este cu 5,4 puncte procentuale mai mare astăzi decât în ​​iunie 2020, ceea ce înseamnă 2,4 milioane de oameni care au căzut în sărăcie, au descoperit economiștii.

Pentru cei cu studii liceale sau mai mici, rata sărăciei a crescut la 22,5%, comparativ cu 17% în iunie.

Florida, Mississippi, Arizona și Carolina de Nord s-au numărat printre statele care au suferit cele mai mari creșteri ale ratelor sărăciei. Constatările la nivel de stat „sugerează că sărăcia a crescut mai mult în statele cu sisteme de asigurări de șomaj mai puțin eficiente”, au spus economiștii în raport.

Cum vrea Biden să lupte împotriva inegalității

Statisticile privind bogăția și sărăcia oferă o dovadă suplimentară a redresării economice în formă de K a Americii.
Piața de valori este la un nivel record, piața imobiliară este în plină expansiune și Big Tech prosperă. Cu toate acestea, alte industrii, inclusiv companii aeriene, restaurante, hoteluri și cinematografe sunt încă în dezordine.
Janet Yellen, recent confirmată secretar al Trezoreriei președintelui Joe Biden, a recunoscut această problemă și a sugerat că nu este nimic nou.
“Cu mult înainte ca Covid-19 să infecteze un singur american, trăiam într-o economie în formă de K, una în care bogăția construită pe bogăție în timp ce familiile muncitoare au căzut din ce în ce mai mult în urmă”, le-a spus Yellen parlamentarilor în timpul audierii sale de confirmare săptămâna trecută.

Biden și Yellen cer o acțiune îndrăzneață din partea Congresului pentru a atenua inegalitățile. Planul american de salvare de 1,9 trilioane de dolari al lui Biden include 1.400 de dolari verificări de stimulare, 350 de miliarde de dolari în ajutoare de stat și locale și beneficii sporite de șomaj.

Casa Albă este, de asemenea vrea sa adopte un pachet de infrastructură de mai multe miliarde de euro, care să vizeze stimularea în continuare a economiei – și ar putea fi finanțat parțial prin creșterea impozitelor asupra corporațiilor și celor bogați.

Dezvoltarea locuințelor, a piețelor bursiere.

Pandemia a fost un avantaj pentru piața imobiliară, vânzările de case existente atingând un maxim de 14 ani în 2020. Prețurile locuințelor, o sursă majoră de avere, au atins un record.

–> Vezi mai multe despre: Ajutor economic SUA de 1,9 miliarde dezvăluit de Joe Biden

Bursa a jucat un rol semnificativ în diviziunea dintre bogați și săraci. De asemenea si pentru Miliardarii americani

Chiar dacă economia SUA nu și-a revenit pe deplin după pandemie, S&P 500 a crescut cu 72% față de punctul său scăzut din martie.

Acea recuperare în formă de V reflectă optimismul în ceea ce privește vaccinurile, trilioanele de scutiri oferite de Washington și pașii fără precedent de la Rezerva Federală care au forțat în esență investitorii să parieze pe acțiuni.

Piața bursieră este la un nivel ridicat: Etsy crește, deoarece Elon Musk a scris pe twitter  despre asta

“Nu este surprinzător faptul că prețurile crescute ale acțiunilor sunt utile în special celor bogați, deoarece au mai multă putere în joc. La începutul anului 2020, cele mai bogate 10% din gospodăriile din SUA dețineau 87% din toate acțiunile și fondurile mutuale, potrivit Rezervei Federale.

În mod clar, pandemia înrăutățește deja tulburătoarea criză a inegalităților din America. Câștigurile uluitoare din partea de sus contrastează puternic cu luptele financiare ale celor din partea de jos, dintre care mulți se află pe prima linie a pandemiei și și-au pierdut locurile de muncă sau au avut salarii reduse.

660 de miliardari americani dețin acum 4,1 miliarde de dolari în avere – cu două treimi mai mult decât suma deținută de 50% din populația SUA, se arată în raport.

sursa:edition.cnn.com

Comentează

Vrei să îți faci un site Profesional și ai nevoie de un Webdesigner sau ai nevoie de cineva pentru Creare site in Craiova intra pe alextag.ro