Omul care s-a îmbogăţit pe seama nefericirii altora. Averea lui de peste de 25,2 miliarde de dolari

0
156
imbogatit pe seama nefericirii altora

Omul care s-a îmbogăţit pe seama nefericirii altora. Averea lui de peste de 25,2 miliarde de dolari

Sheldon G. Adelson, fiul unui șofer care a construit cel mai mare imperiu de cazinouri și hoteluri din lume în Las Vegas, Macau, Singapore și alte meciuri de jocuri de noroc și și-a folosit vasta bogăție pentru a promova agendele politice de dreapta în America și Israel

Domnul Adelson a crescut dur, un fost golan de stradă din epoca depresiei, care a zburat în ziare și a luptat cu dureri în Boston. Nemulțumit de riscuri, rivali sau lege, el a construit o avere estimată de Forbes în 2014 la 36,6 miliarde de dolari și de Bloomberg Billionaires Index la 40,8 miliarde de dolari, făcându-l al optulea sau al nouălea cel mai bogat om din lume.

 

Până în martie 2016, Forbes a declarat că valoarea netă a domnului Adelson a scăzut la 25,2 miliarde de dolari, în mare parte din cauza scăderii veniturilor din jocuri la giganticul său cazinou din Macao, pe coasta de sud a Chinei, unde roiurile de oameni de afaceri chinezi și oficiali ai Partidului Comunist s-au uscat într-o represiune a corupției de către președintele Chinei Xi Jinping. Dar domnul Adelson (pronunțat ADDLE-son) părea să ia pierderea cu pași mari și nu a avut niciun efect aparent asupra influenței sale politice sau a rezultatelor sale. În martie 2019, Forbes și-a stabilit valoarea netă la 35,1 miliarde de dolari.

Domnul Adelson a devenit unul dintre cei mai mari cheltuitori politici ai Americii – cel mai mare donator unic în alegerile din 2012 – în urma deciziei Citizens United a Curții Supreme din 2010, care a eliminat multe limite ale contribuțiilor politice ca încălcări neconstituționale ale libertății de exprimare.

El, a murit luni la domiciliul său din Malibu, California, avea 87 de ani.Cauza a fost complicațiile limfomului non-Hodgkin, o formă de cancer de sânge, a declarat marți într-un comunicat compania sa, Las Vegas Sands.

Comentează

Vrei să îți faci un site Profesional și ai nevoie de un Webdesigner sau ai nevoie de cineva pentru Creare site in Craiova intra pe alextag.ro