Omul care s-a îmbogăţit pe seama nefericirii altora. Averea lui de peste de 25,2 miliarde de dolari

0
14
imbogatit pe seama nefericirii altora

Omul care s-a îmbogăţit pe seama nefericirii altora. Averea lui de peste de 25,2 miliarde de dolari

Sheldon G. Adelson, fiul unui șofer care a construit cel mai mare imperiu de cazinouri și hoteluri din lume în Las Vegas, Macau, Singapore și alte meciuri de jocuri de noroc și și-a folosit vasta bogăție pentru a promova agendele politice de dreapta în America și Israel

Domnul Adelson a crescut dur, un fost golan de stradă din epoca depresiei, care a zburat în ziare și a luptat cu dureri în Boston. Nemulțumit de riscuri, rivali sau lege, el a construit o avere estimată de Forbes în 2014 la 36,6 miliarde de dolari și de Bloomberg Billionaires Index la 40,8 miliarde de dolari, făcându-l al optulea sau al nouălea cel mai bogat om din lume.

 

Până în martie 2016, Forbes a declarat că valoarea netă a domnului Adelson a scăzut la 25,2 miliarde de dolari, în mare parte din cauza scăderii veniturilor din jocuri la giganticul său cazinou din Macao, pe coasta de sud a Chinei, unde roiurile de oameni de afaceri chinezi și oficiali ai Partidului Comunist s-au uscat într-o represiune a corupției de către președintele Chinei Xi Jinping. Dar domnul Adelson (pronunțat ADDLE-son) părea să ia pierderea cu pași mari și nu a avut niciun efect aparent asupra influenței sale politice sau a rezultatelor sale. În martie 2019, Forbes și-a stabilit valoarea netă la 35,1 miliarde de dolari.

Domnul Adelson a devenit unul dintre cei mai mari cheltuitori politici ai Americii – cel mai mare donator unic în alegerile din 2012 – în urma deciziei Citizens United a Curții Supreme din 2010, care a eliminat multe limite ale contribuțiilor politice ca încălcări neconstituționale ale libertății de exprimare.

El, a murit luni la domiciliul său din Malibu, California, avea 87 de ani.Cauza a fost complicațiile limfomului non-Hodgkin, o formă de cancer de sânge, a declarat marți într-un comunicat compania sa, Las Vegas Sands.

Comentează