Piața criptomonedelor valorează acum mai mult de 3 trilioane de dolari.

0
114

Piața criptomonedelor valorează acum mai mult de 3 trilioane de dolari.

Începând cu ora 7:38 a.m., la Londra, capitalizarea globală a pieței criptomonedelor a atins 3,01 trilioane de dolari, conform prețurilor CoinGecko. Al treilea și al patrulea cel mai mare token, Binance Coin și Solana, au adăugat mai mult de 20% în ultimele șapte zile.

Bitcoin a crescut luni cu 5,5% la 66.339 USD, apropiindu-se de recordul anterior de aproximativ 67.000 USD. Ether a avansat cu până la 3% până la un nou maxim de 4.768 USD.

Desigur, piata este destul de volatila. Ultima dată când Bitcoin a atins aceste niveluri, a scăzut cu câteva mii de dolari și a suferit mai multe corecții care l-au redus la jumătate sau mai mult. Alte monede sunt și mai volatile – Coin-urile de tip meme sunt la putere iar totodata apar si mai multe monede de tip scam

Piața cripto s-a dublat deja de aproximativ patru ori față de valoarea de la sfârșitul anului 2020, deoarece investitorii s-au simțit mai confortabil cu token-urile și rețelele consacrate precum Ethereum și Solana care continuă să facă upgrade și să atragă noi funcționalități. Posibilitatile de finanțare descentralizată și de token-urile nefungibile este în creștere, iar memecoin-urile precum Dogecoin și Shiba Inu continuă să atragă atenția.

Creșterea Bitcoin a fost alimentat de debutul de tranzacționare în SUA al unui ETF legat de Bitcoin, precum și de sondajul Twitter de weekend al Elon Musk, a declarat Ben Caselin, șeful de cercetare și strategie la bursa cripto AAX. „Cu Shiba și alte memecoins care au crescut recent și cu rebranding-ul Facebook la Meta, interesul pentru altcoins continuă să crească.”

Comentează

Vrei să îți faci un site Profesional și ai nevoie de un Webdesigner sau ai nevoie de cineva pentru Creare site in Craiova intra pe alextag.ro