Piața Crypto și ce este o Criptomoneda. BITCOIN, ETH

1. Ce este criptomoneda?
0
577
Criptomoneda - Ce este o criptomoneda

O criptomonedă (sau „cripto”) este o monedă digitală care poate fi utilizată pentru a cumpăra bunuri și servicii, dar folosește un registru online cu criptografie puternică pentru a asigura tranzacțiile online. O mare parte din interesul pentru aceste valute nereglementate este de a tranzacționa pentru profit, speculatorii ducând uneori prețurile spre cer.

Iată șapte lucruri de întrebat despre criptomonede și la ce să fii atent.

1. Ce este criptomoneda?

Criptomoneda este o formă de plată care poate fi schimbată online pentru bunuri și servicii. Multe companii și-au emis propriile valute, adesea numite token-uri, iar acestea pot fi tranzacționate special pentru bunul sau serviciul pe care compania îl oferă. Gândiți-vă la ele așa cum ați face jetoane arcade sau jetoane de cazino. Va trebui să schimbați moneda reală pentru criptomoneda pentru a accesa bunul sau serviciul.

Criptomonedele funcționează folosind o tehnologie numită blockchain. Blockchain este o tehnologie descentralizată răspândită pe multe computere care gestionează și înregistrează tranzacțiile. O parte din atracția acestei tehnologii este securitatea sa.

2. Câte criptomonede există? La ce merită?

Peste 6.700 de criptomonede diferite sunt tranzacționate public, potrivit CoinMarketCap.com, un site de cercetare de piață. Și criptomonedele continuă să prolifereze, strângând bani prin ofertele inițiale de monede sau ICO-uri. Valoarea totală a tuturor criptomonedelor pe 18 decembrie 2020 a fost mai mare de 645,7 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap, iar valoarea totală a tuturor bitcoin-urilor, cea mai populară monedă digitală, a fost fixată la aproximativ 421,7 miliarde de dolari. (Puteți verifica prețul curent pentru a cumpăra Bitcoin aici.)

Top 10 criptomonede după capitalizare de piață

 

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • XRP
 • Pripon
 • Litecoin
 • Bitcoin Cash
 • Za
 • Cardano
 • Buline
 • Binance Coin
 • Stelar XML
 • etc.

 

3. De ce sunt criptomonedele atât de populare?

Criptomonedele fac apel la susținătorii lor din mai multe motive. Iată câteva dintre cele mai populare:

Susținătorii văd criptomonedele precum Bitcoin ca moneda viitorului și se luptă să le cumpere acum, probabil înainte de a deveni mai valoroase.

Unii suporteri apreciază faptul că criptomoneda elimină băncile centrale din gestionarea ofertei de bani, deoarece în timp aceste bănci tind să reducă valoarea banilor prin inflație.

Alți suporteri precum tehnologia din spatele criptomonedelor, blockchain-ul, deoarece este un sistem de procesare și înregistrare descentralizat și poate fi mai sigur decât sistemele de plată tradiționale.

Unilor speculatori le plac criptomonedele, deoarece cresc în valoare și nu au niciun interes în acceptarea pe termen lung a monedelor ca modalitate de a muta bani.

4. Criptomonedele sunt o investiție bună?

O criptomonedă pot crește în valoare, dar mulți investitori le văd ca simple speculații, nu investiții reale. Motivul? La fel ca monedele reale, criptomonedele nu generează fluxuri de numerar, așa că pentru ca tu să profiți, cineva trebuie să plătească mai mult pentru monedă decât tu.

Asta se numește teoria investiției „cel mai mare prost”. Contrastați-l cu o afacere bine gestionată, care își mărește valoarea în timp, crescând profitabilitatea și fluxul de numerar al operațiunii.


Pentru cei care văd criptomonedele precum bitcoin ca moneda viitorului, trebuie remarcat faptul că o monedă are nevoie de stabilitate. ” ”

Pentru cei care văd criptomonedele precum Bitcoin ca moneda viitorului, trebuie remarcat faptul că o monedă are nevoie de stabilitate, astfel încât comercianții și consumatorii să poată stabili ce este un preț corect pentru bunuri. Bitcoin și alte criptomonede nu au fost decât stabile în mare parte din istoria lor. Valoarea unui Bitcoin este acum 140.000RON adica 35.000 dolari USD, daca vreti sa vedeti valoarea curenta intrati aici.

Această volatilitate a prețurilor creează o enigmă. Dacă bitcoinii ar putea valoriza mult mai mult în viitor, oamenii au mai puține șanse să-i cheltuiască și să-i circule astăzi, făcându-i mai puțin viabili.

Comentează

Vrei să îți faci un site Profesional și ai nevoie de un Webdesigner sau ai nevoie de cineva pentru Creare site in Craiova intra pe alextag.ro