Se reduce în mod neașteptat folosirea fondurilor UE pentru a stimula Economia ROMANIEI

0
166

Se reduce în mod neașteptat folosirea fondurilor UE pentru a stimula economia ROMANIEI

Banca centrală a redus costurile de împrumut de referință – cele mai mari ale Uniunii Europene — la un record de 1,25% la o reuniune neprogramată de vineri, a patra reducere de la apariția pandemiei.

În timp ce produsul intern brut a revenit la creștere, blocajele sunt extinse pe tot continentul, multe țări se confruntând cu o recesiune dublă.

Banca centrală a declarat în consiliul său de administrație „considerăm că, având în vedere întârzierile de transmitere ale impulsurilor ratei politicii, o astfel de calibrare a comportamentului politicii monetare este probabil o bază pentru redresarea activității economice peste orizontul de proiecție”.

—>ECONOMIA ROMÂNIEI ESTE IN CREȘTERE- Vezi cum cât a crescut in 2020 ECONOMIA ROMANIEI

Reducerea ratei urmează o reducere a rezervelor minime necesare pentru creditorii comerciali în noiembrie. România caută, de asemenea, să protejeze ratingurile de investiții pe creditul său suveran, guvernul care a preluat puterea în decembrie a promis să readucă deficitul bugetar în limita UE de 3% din PIB până în 2024, în scădere față de peste 9% anul trecut .

Banca centrală a redus costurile de împrumut de referință.

Banca centrală a spus că, din cauza pandemiei, reuniunile programate de politică monetară vor rămâne suspendate pentru moment. Întâlnirile vor avea loc „ori de câte ori este necesar”, a spus acesta.

România reduce în mod neașteptat folosirea fondurilor UE pentru a stimula economia
 

Comentează

Vrei să îți faci un site Profesional și ai nevoie de un Webdesigner sau ai nevoie de cineva pentru Creare site in Craiova intra pe alextag.ro